Der er ikke noget som at vågne op til duften af frisk brygget kaffe og lune kanelsnegle...uhmm.
Denne her opskrift på kanelsnegle er lynhurtig og de bliver super gode.
Ca 16 stk
Selve dejen:
6 spsk vand
50 gr gær
3 dl mælk
50 gr smeltet smør
ca 6 dl mel (meget afhængigt af melens sugeevne)
1 tsk salt
3 spsk sukker
Opløs gæren i det håndvarme vand og tilføj derefter de øvrige ingredienser og ælt det hele sammen. Dejen skal være blank og blød når den er æltet færdige (ca 5 minutter) - i den sidste del af æltningen er det bedste at nøjes med at tage mel på hænderne og ælt det ind i dejen.
Lad dejen hvile på bordet mens der laves remonce. Tænd ovnen på 225 grader.
Remonce:
ca 75 gr blødt smør/ bagemargerine
ca 125 gr farin
kanel efter behag:)
Røres sammen til en ensartet masse med en gaffel.
Når remoncen er rørt rulles dejen ud i en aflang firkant og smøres jævnt med remoncen og der drysse en lille smule mel ud over remoncen for at holde det inde i sneglen. Dejen rulles til en roulade, og hvis den er blevet uens i tykkelse kan den bare klemmes og strækkes lidt så den bliver mere ensartet. Skær rouladen i 2-3 cm tykke skiver og klem sneglen en smule i bunden så fyldet ikke løber ud. Sæt dem med ca 1 cm afstand i en lille bageform - pas på ikke at mase dem for meget så mister de den størrelse de allerede har fået. Når de ligges tæt vil de bage sammen og dermed hæve opad istedet for at flade ud.
Læg et fugtigt viskestykke over og lad sneglene hæve i 15 minutter.
efter de 15 minutter pensles med pisket æg og sneglene sættes i den varme ovn.
Lad dem bage i ca 10 minutter
Spis et par stykker .... én er slet ikke nok:)
fredag den 12. juni 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar